Yoga online

När du yogar online kan du stanna hemma i stugvärmen och behöver inte tänka på annat än att hitta en ostörd plats och lite filtar mm. Efteråt har du nära till skönaste fåtöljen och tekoppen eller det som känns angeläget för dig just då. 
När man deltar online i realtid får man en känsla av gemenskap eftersom du ser att det finns andra deltagare och du kan skriva kommentarer eller frågor i chatten efter klassen. Du kan hela tiden följa läraren i bild och med ljud och du kan välja att ha din egen kamera på eller avstängd.

Du behöver inte anmäla dig om du ska delta online men första gången behöver du mejla mig för att få länkar till online-klasserna, yoga@lisbethdanelius.se. Sen klickar du bara på länken för den klass du vill delta i.  

Första gången är gratis! Efter det betalar du samma dag som du tar klassen, via bankgiro SEB 5240 10 383 29 eller genom att Swisha till 123 384 9429, altenativt använd QR-koden.

Pris: 
 •   95 kr - Enstaka klasser. Rabatterat 80 kr
 • 320 kr - 1 gång i veckan. Rabatterat 270 kr
 • 420 kr - 2 gånger i veckan. Rabatterat 350 kr
 • 690 kr - Obegränsade antal gånger per månad. Rabatterat 600 kr

*Rabatterat pris gäller dig som är student el. sjukskriven, arbetssökande eller pensionär på heltid.

Skriv vad det är du köper när du betalar, tack! Glöm inte att också ange ditt namn om du gör en banköverföring.

Här hittar du länkarna till de olika klasserna:
Om du missar en klass kan du se en inspelning av klassen och yoga när det passar dig själv. Inspelningen är tillgänglig i tre dagar efter klassen har gått. Du mejlar mig (helst samma dag som klassen går) och betalar på samma sätt som tidigare. Jag skickar dig sedan en länk till inspelningen,  yoga@lisbethdanelius.se 

Teknik: 
Du behöver uppkoppling till internet och möjlighet att logga in på gratistjänsten Zoom. Du kan hela tiden följa läraren i bild och med ljud och du kan välja att ha din egen kamera på eller avstängd.
Om du inte har använt Zoom tidigare rekommenderar vi att du skapar ett konto (gratis), följ länk https://zoom.us/download. Lättast är att följa klassen på dator eller platta men det finns också en app för mobiltelefoner – blå logga med filmkamera.

Props:
Inom olika inriktningar använder man sig av mer eller mindre ett antal olika "props", hjälpmedel. Dessa är ej nödvändiga men behjälpliga för att kunna bibehålla en bra hållning och stöd för leder och muskler. Detta är särskilt viktigt i YinYoga och RestorativeYoga. Du kan använda filtar, bolster/kudde, klossar och bälte eller skärp/sjal samt ögonpåse. Du kan investera i särskilda yoga props eller ta vad du har hemma, se film för inspiration!

Musik
Många uppskattar musik under klasserna och om du har Spotify kan jag tipsa dig om att gå in på min profil Lisbeth Danelius. Där hittar du flera listor skapade för de olika yogainriktningarna. 

Beskrivning av klasserna:
Klasserna har tre olika inriktningar av yoga och passar såväl nybörjare som van utövare. Det är alltid viktigt att själv anpassa yogan till dina behov och dagsform utan att pressa dig själv. Är du nybörjare eller begränsad i något avseende så behöver du ta hänsyn till det och alltid vara vänlig mot dig själv.

HathaYoga

Hathayoga är den klassiska yogaformen där sittande, stående och liggande positioner/asanas används. Klassen börjar lugnt med andningsfokus, blir sedan mer energigivande och övergår till nedvarvning mot slutet. Inslag av rörelser i ett flöde förekommer. Efter klassen kommer du uppleva ökad inre balans och närvaro.
Klassen passar dig som behöver ”komma ur huvudet” och hitta kontakt med kroppen i varierade positioner.
Klassen innehåller: 
 • Fysisk rörlighet och flexibilitet
 • Stabilitet och styrka
 • Andningstekniker
 • Fokusering 
Du behöver:
Bekväma kläder som du kan röra dig obehindrat i och en yogamatta. Du behöver också en filt, bälte eller skärp/sjal, gärna 
klossar. Du kan investera i särskilda yoga props (bolster, klossar, ögonpåse m.m.) eller ta vad du har hemma i form av kudde, filtar, sjal etc. 

YinYoga
Yinyoga är en meditativ och lugn form av yoga med mjuka positioner som man håller i ca. 3-4 minuter för att öka rörlighet och elasticiteten i bindvävnaderna i kroppen. Yinyoga är mjuk men djupgående och manar till reflektion. I slutet på klassen kommer du uppleva ökad inre balans och närvaro.
Klassen passar dig som behöver stanna upp för ökad stillhet, fokus och flexibilitet. 
Klassen innehåller: 
 •  Sittande eller liggande positioner 
 • Andningstekniker 

Du behöver:
Bekväma kläder som du kan röra dig obehindrat i och ett mjukt underlag, exempelvis en vanlig matta. Du behöver också filtar, ett bolster, klossar och bälte eller skärp/sjal samt ev. en ögonpåse. Du kan investera i särskilda yoga props (bolster, klossar, ögonpåse m.m.) eller ta vad du har hemma i form av kuddar, filtar, sjal etc.

RestorativeYoga
RestorativeYoga är en djupt återhämtande och läkande form av yoga med positioner som främjar fysisk avslappning och stillar sinnet. I slutet av dagen varvar vi ner med hjälp av yogiska tekniker såsom andning, visualiseringar och en guidad meditation s.k.
Yoga Nidra, yogisk sömn. 
Klassen passar dig som behöver ha aktiv vila, energi och stärka avslappnings-systemet i kroppen. Särskilt passande om du behöver varva ner, återhämta dig efter ex. stress, utmattning eller sjukdom.
Klassen innehåller:
 • Rogivande och vilande positioner som hålls i ca 10 min.
 • Lugnande andningstekniker och visualiseringar.
 • En liggande, guidad meditation 

Du behöver:
Bekväma kläder som du kan röra dig obehindrat i och ett mjukt underlag, exempelvis en vanlig matta. Du behöver också filtar, ett bolster och klossar, ev. en ögonpåse eller sjal. Du kan investera i särskilda yoga props (bolster, klossar, ögonpåse m.m.) eller ta vad du har hemma i form av kuddar, filtar, sjal etc.